Spring guides & adjustment rings

Dennis Mossie

New Member
8 dec 2021
4
2
Trophies
2
Goedendag,

Nu ik inmiddels lekker in mijn airsoftgame zit en wat kleine aanpassingen heb gedaan aan mijn Specna Arms Edge SA-07 kwam ik op het volgende:

Ik zoek iets meer kracht aangezien ik nu 1 joule schiet met 0,25 BB’s. Ik ga ervan uit dat ik een 110 veer in mij replica heb zitten (stock Specna Arms). Nu had ik gelezen dat je zogenaamde adjustmentrings kan toevoegen om zo de kracht op je veer te finetunen. Nu heb ik eigenlijk twee vragen. Waar moet ik deze ringen toevoegen? Soms lees ik dat de ringen over de Spring Guide zelf heen gaan. Maar ik lees ook dat je dit niet moet doen en alleen mag toevoegen aan de piston. Op mijn stock spring guide kan 1 ring worden toegevoegd anders wordt deze te kort en kan het “dopje” er niet meer op.

Mijn tweede vraag is wat is nou eigenlijk het verschil tussen diversen spring guides? Maakt dit verschil in lengte of kwaliteit en wat zijn jullie ervaringen hiermee?

Wederom bedankt,

Groeten Dennis
 
Ik ben geen spring guide guru, maar omdat je nog geen antwoorden hebt zal ik mijn ervaringen met je delen.
Een spring guide in een aeg gaat zelden kapot. Hier veel aan uit geven heeft dus weinig zin.
(Een sniper die stock 300 fps schiet met 0.2g die komt met een plastic guide, waar je vervolgens een veer van 2.3 joule in zet is een ander verhaal)

In een build met meer dan de standaard stress(denk aan high speed gears en een 11.1v lipo), is het fijn als je er een hebt met een lager er op, zodat de spring wat vrijer kan bewegen. Alle wrijving die je kunt voorkomen is dan mooi mee genomen. Bij een verder stock replica, is de stock springguide vaak meer dan voldoende. Ik ken geen enkele aeg producent die er vanuit de fabriek al een plastic guide in zet oid, dus dit moet geen enkel probleem zijn voor alle builds tot 1.2 joule.

Als je iets harder wilt schieten zou ik er een andere veer in zetten. Als je verder wilt schieten een andere bucking > barrel > hopup, in die volgorde. Bucking en barrel is voor mij wel een standaard upgrade, de rest zijn kleinere stapjes vooruit. (Er van uit gaande dat alles gewoon naar behoren werkt)

Zo werkt een plastic hopup die netjes op 1 punt blijft en goed consistent weet te schieten eigenlijk net zo goed als een cnc machined blokje van 70 euro. Sommigen willen het hier niet op gokken en gaan gelijk voor het dure spul. Zelf doe ik dat alleen als ik iets toch al wil vervangen, of een specifieke eigenschap wil bereiken met een replica.

"Consistency is key"